Versenykajak mért mozgásjeleinek analízisét végző platformfüggetlen szoftver fejlesztése (elkelt)

Az SZTE Műszaki Informatika Tanszék és az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület közös projektje során egy, a kajakosok és edzők munkáját segítő, a versenykajak mozgását rögzítő és annak analízisét végző mérőrendszer készült el. A rendszer feladata a sportolók teljesítményét jellemző egyszerű, könnyen értelmezhető indikátorok meghatározása.

A 3 irányú gyorsulásjeleken és 3 irányú giroszkópjeleken csúcskereső algoritmusok segítségével meghatározott evezési periódusidő és evezési impulzus fluktuációinak elemzésével, illetve a nyers mozgásjelek spektrális analízisével új, a kajakosok teljesítményét jelző indikátorok kerültek meghatározásra.

A szakdolgozó feladata egy JAVA/C++/C# szoftver készítése az edzők számára. A szoftvernek alkalmasnak kell lennie a rögzített, nagyméretű adatsorok kijelzésére, annak kijelölt részein megadott csúcskereső algoritmusok segítségével az evezések detektálására, a megfelelő jellemző mennyiségek trendgörbéinek és a legfontosabb indikátorok kijelzésére, beleértve az új, spektrális analízisen alapuló indikátorokat is.

Jelentkezhet: Mérnökinformatikus / Programtervező Informatikus